Lakritsmandlar
1
Innehåll
Mandlar är ju något som är otroligt gott som de är, men man kan med enkla medel förvandla dem till något makalöst gott.
Här har du ett LCHF-recept på hur du skapar lakritsmandlar med endast fyra ingredienser.
Video
Total tid: 32 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 200 g sötmandel
- 1 msk lakritspulver
- 1,5 tsk salt
- 1,5 dl vatten
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en stekpanna. Rör om väl och låt koka upp.
- Låt det hela koka tills dess att allt vatten är borta.
- Häll upp på en plåt och ställ in i ugnen. 20 minuter på 150 grader.
- Ta ut och låt svalna. Sen är det bara att äta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jag gillar salt och för att få lite mer tryck i dessa så brukar jag tillsätta två strukna kryddmått salmiakpulver. Det finns att beställa på nätet, jag köpte mitt här.
https://www.lyckasmedmat.se/godis-karamelltillverkning/4051-salmiaksalt-80-gram-sweet-kitchen.html
Jag får inte mandlarna helt torra o lätt bruna inuti. Kan jag rosta dem vidare?
Kan jag rosta mina mandlar vidare eftersom dom är lätt mjuka inuti o fortfarande bleka?
Absolut kan du det! Så länge du inte bränner dom så.