Raffaello-bollar (LCHF)
Ett enkelt och gott LCHF-recept på Raffaello-bollar som är bland det godaste man kan ha till kaffet som ett litet tilltugg. Det är som en liten godispralin men den är LCHF-vänlig.
Det här receptet ger ungefär 10 bollar och går utmärkt att ha i frysen och plocka fram 30 minuter innan man skall äta dem.
Beställ ingredienser här, fraktfritt!
– Mandelsmör (Ekologiskt)
– Vaniljpulver (Ekologiskt)
– Kokosflingor (Ekologiskt)
I receptet använder jag mandelsmör och det kan du handla här: Köp mandelsmör här
Om du använder osaltat mandelsmör så kan du tillsätta 1 krm salt i smeten.
Hela satsen ger ungefär 8 g kolhydrater, vilket innebär mindre än 1 kolhydrat per boll.
Här kan du se en video som visar hur du gör:
Ingredienser
- 2 dl riven kokos
- 40 g mandelsmör
- 2,5 msk sötning
- 120 g mascarpone
- 1 krm vaniljpulver
- 1 krm salt (om du har osaltat mandelsmör)
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser i en bunke.
- Ställ in i kylen i cirka 30 minuter.
- Ta ut och forma till bollar. Lägg dem i en tallrik med riven kokos och rulla runt dem så att de täcks av kokos.
- Ställ kallt.
Som en dröm! Jag älskar dessa bollar. Perfekt till en kopp kaffe
Mina cravings, jag älskar dom! Jag tycker det smakar allra bäst med Nicks sötning. Barnsligt gott!