Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Basilika och vitlökssås

3 av 1 röst
Skapat: 7 mars, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Basilika och vitlökssås

Det här är en sås som jag hittade på när jag skulle äta en god skinkstek. Jag funderade lite på vad jag var sugen på och svängde ihop den och resultatet blev kanongott.

Den passar riktigt bra till framförallt lite lättare kött, så som skinkstek, karré eller kyckling.

En kanongod sås att äta om du äter LCHF/lowcarb.

Total tid: 25 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Hacka löken och vitlöken riktigt fint.
  • Bryn löken och vitlöken i smöret. Det skall bli bra färg på den så att den nästan rostas lite.Akta så att det inte bränner dock.
  • Slå på de övriga ingredienserna och låt koka upp. Sänk värmen något.
  • Låt såsen stå och koka tills det att den har fått en bra såskonsistens. Glöm inte bort att röra lite ibland så att det inte sätter sig i botten.
  • Smaka av med salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.