Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Birgitta Höglunds mandelmusslor

4,10 av 10 röster
Birgitta Höglunds mandelmusslor

En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.

Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!

Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.

Formar till mandelmusslor kan du beställa här: Mandelmusselformar

Recept och bild: Birgitta Höglund

Total tid: 30 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.
  • Blanda ner ägget.
  • Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.
  • Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.
  • Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.
  • Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.
  • Fyll med vispad grädde och säsongens bär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,10 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg