Birgitta Höglunds mandelmusslor
5
Innehåll
En klassiker till jul är att äta mandelmusslor med vispad grädde och sylt/bär på.
Här kommer ett LCHF-recept från Birgitta Höglund som är kanongott!
Testa att variera dig med vilken typ av bär du har på. Hjortron, hallon, blåbär, smultron, jordgubbar. Det mesta funkar och det är upp till dig själv som LCHF-are att avgöra vad som funkar för dig.
Formar till mandelmusslor kan du beställa här: Mandelmusselformar
Recept och bild: Birgitta Höglund
Total tid:
30 minuter
Portioner: 10
Ingredienser
Instruktioner
- Dela upp smöret i små bitar (använd riktigt kallt smör). Använd en elvisp och blanda ihop smöret med mandelmjöl, fiberhusk och sötning.
- Blanda ner ägget.
- Ställ in degen i kylen och låt den svälla i tio minuter.
- Forma till bollar i storlek med en matsked och tryck ut dem i smorda aluminiumformar.
- Grädda i 200 grader i cirka 8-10 minuter.
- Ta ut musslorna och ta ur dem ur formarna. Ställ sedan in dem i ugnen igen på eftervärme så att de torkar upp lite extra och blir riktigt krispiga. Ugnen skall vara avstängd då.
- Fyll med vispad grädde och säsongens bär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!