Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blomkålsduchesse

4,60 av 5 röster
Blomkålsduchesse

Det här är ett LCHF-recept på blomkålsduchesse som du kan använda till att göra gratäng, plankstek eller bara göra fina duchessetoppar.

Ett jättegott tillbehör som inte är alltför svårt att laga heller.

Total tid: 35 minuter
Portioner: 2
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner blomkålen i buketter och koka riktigt mjuka.
  • Häll av vattnet och ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga av så mycket vätska du bara kan. Det är massor med vätska kvar i blomkålen. Ju mer vätska du får bort desto bättre.
  • Mosa/mixa/passera blomkålen så att den blir riktigt fin i konsistensen. Blanda ner övriga ingredienser. Smaka av så att det är lagom med salt och peppar.
  • Fyll en spritspåse och spritsa ut det du önskar…
  • Gratinera i ugnen på 225 grader tills de har fått en vacker färg.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,60 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg