Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Cheese Pops / Poppad ost

3,06 av 52 röster
Cheese Pops / Poppad ost

Cheese pops är naggande goda ostsnacks som passar lika bra till fredagsmyset som till salladen! En del ostsorter kommer poppa som popcorn i ugnen och en del sorter reser sig och blir puffiga. Oavsett vilket blir det lika gott!

Det här tillvägagångssättet utgår ifrån en varmluftsugn. Om man använder en vanlig ugn kan gradantalet behöva ökas på något.

Total tid: 1 timme 20 minuter
Författare: @lchfchristine

Ingredienser

  • 100 g Ost

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt
  • Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub
  • Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.
  • Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.
  • Ta ut plåten och låt dem svalna helt
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,06 from 52 votes (52 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg