Cheese Pops / Poppad ost
2
Innehåll
Cheese pops är naggande goda ostsnacks som passar lika bra till fredagsmyset som till salladen! En del ostsorter kommer poppa som popcorn i ugnen och en del sorter reser sig och blir puffiga. Oavsett vilket blir det lika gott!
Det här tillvägagångssättet utgår ifrån en varmluftsugn. Om man använder en vanlig ugn kan gradantalet behöva ökas på något.
Total tid:
1 timme
20 minuter
Ingredienser
- 100 g Ost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 100°c och lägg bakplåtspapper på en plåt
- Skär osten i små kuber, ca 0,5 cm x 0,5 cm och fördela ut på plåten med lite mellanrum mellan varje kub
- Torka osten i ugnen med luckan på glänt i ca 60-70 min.
- Stäng ugnsluckan och öka till 200°c. Grädda i ytterligare 5-7 min tills du ser att osten antingen poppat eller puffat upp sig.
- Ta ut plåten och låt dem svalna helt
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!