Hemlagad ketchup
0
Innehåll
Att göra en egen hemlagad ketchup som dessutom är helt sockerfri är inget svårt alls. Använder man sig av lite goda tomatprodukter med, då kommer du gilla den här ketchupen.
Receptet kommer ursprungligen från boken LCHF 2.0 men jag hittade receptet hos Lilla Fru Larsson.
Bild: Lilla Fru Larsson
Total tid: 25 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 1,75 dl tomatpuré
- 2,5 dl passerade tomater
- 0,75 dl vitvinsvinäger
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk lökpulver
- 0,25 krm malen kryddpeppar
- 0,25 krm malen kryddnejlika
- 0,25 krm malen kanel
- 0,25 krm vitlökspulver
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en kastrull och låt puttra på svag värme i 20-30 minuter.
- Häll upp i en burk och låt svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!