Het limekyckling

18
Det här är ett LCHF-recept på en grymt god och smakrik kycklingrätt som du lagar till väldigt snabbt. Asiatiska influenser med bra balans mellan salt, surt och starkt.
Använd gärna en glutenfri soja, som t ex Renée Voltaires
Tamari som du kan beställa här: Renée Voltaire Tamari
Jag förespråkar att använda en stektermometer, av den enkla
anledningen att du har full kontroll på ditt kött då och behöver
inte chansa eller skära sönder köttet för att kolla om det är
klart. Det finns ett stort utbud av stektermometrar hos Bagaren & Kocken.
Total tid:
30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer
- 4 msk tamarisoja
- 2 msk sambal oelek
- 1 st lime
- 2 msk olja
- 50 g smör
Instruktioner
- Riv skalet av limen och pressa ur saften. Blanda ihop med soja, sambal och oljan. Blanda ihop allt och lägg i kycklingen och blanda runt ordentligt. Låt vila minst en kvart.
- Bryn kycklingen i en stekpanna så att de får en vacker färg.
- Lägg dem i en ugnsfast form och häll över den marinad som är kvar. Ställ in i ugnen på 200 grader och kör dem tills de har en kärntemperatur på 75 grader.
- Ta ut kycklingen och låt den vila 10 minuter. Skiva sen upp filéerna och lägg tillbaka dem i den sky som bildats när de var i ugnen. Ta en sked och häll skyn över så att de marineras lite till.
- Servera och njut av god kyckling!
Anteckning
Servera gärna tillsammans med en god sås, till
exempel sesammajonnäs
eller en smarrig vitlökssås.
Blomkålsris är
toppen till, eller så bara ett gott vitkålsmos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!