Ingelas citronmousse
0
Innehåll
Det här är ett recept som jag snappade upp på Facebook och undrade om jag fick lov att lägga upp det här på LCHF-arkivet och det fick jag. En enkel och väldigt god citronmousse som går snabbt att svänga ihop.
Sötströ eller annan sötning är helt upp till dig själv om du vill använda. Några av er kanske inte tycker att det behövs.
Vill du ha mer citronsmak så kan du riva ner lite citronskal i moussen.
Recept och bild: Ingela Bergström
Total tid:
10 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 2,5 dl grädde 40%
- 1 st citron (ekologisk)
- 1 msk färskost (naturell)
- 1 st äggula
- 1 krm vaniljpulver
- 1 tsk sötning
Instruktioner
- Vispa grädden till hårt skum i en bunke.
- Pressa ut saften ur citronen och blanda med philadelphia, äggula, vaniljpulver och ev. sötning.
- Häll upp i portionsformar och ställ kallt i cirka en timme. Garnera med lite bär och kanske riven choklad på toppen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!