Skip to content
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kesobröd med rosmarin och vitlök

5 av 2 röster
Kesobröd med rosmarin och vitlök

Kesobröd är ett av de godare bröden jag tycker om när det gäller LCHF. Det är lätt att baka, gott och saftigt.

För att variera sig lite så brukar jag hitta på lite olika typer av smaksättningar som man kan ha i och den här gången så testade jag att ha i rosmarin och vitlök, vilket blev riktigt gott.

Det här LCHF-receptet ger en vanlig ugnsplåt och den kan man dela upp i cirka 20 fyrkanter.

Man kan utan problem frysa in det här brödet med.

Jag har utgått ifrån originalet av kesobröd för att skapa detta receptet.

Total tid: 23 minuter
Portioner: 10
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta ugnen på 200 grader.
  • Blanda ihop alla de torra ingredienserna i en bunke.
  • Vispa ihop ägg och keso i en annan bunke, det behöver inte vispas hårt. Blanda ner pressad vitlök och hackad rosmarin.
  • Blanda ner de torra ingredienserna i äggblandningen och tillsätt olivoljan med. Rör ihop så allt är blandat.
  • Lägg upp smeten på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och platta ut smeten med en slickepott så att den täcker hela plåten och är jämntjock.
  • Strö över lite sesamfrön över hela brödet. Ställ i ugnen cirka 12-15 minuter.
  • När brödet har fått en vacker färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna lite innan du skär upp det i bitar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg