Kyckling med spenat och soltorkade tomater
1
Innehåll
Ett enkelt och gott recept på kyckling med spenat och soltorkade tomater. Det tar inte alls lång tid att tillaga och passar perfekt om du äter LCHF/low carb.
Total tid:
35 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 800 g kycklingfilé
- 450 g frusen bladspenat
- 4 st klyftor vitlök
- 100 g soltorkade tomater
- 5 dl grädde
- 1 msk kycklingfond
- Salt
- nymalen svartpeppar
- smör till stekning
Instruktioner
- Skär upp kycklingen i önskade bitar. Bryn den i lite smör. Salta och peppra.
- Pressa/riv/hacka ner vitlöken, tillsätt spenat och hackade tomater.
- Slå på grädde och kycklingfond.
- Koka upp och låt puttra under omröring tills rätt konsistens på såsen uppnåtts.
- Smaka av och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!