LCHF-vänligt vitlöksbröd
19
Innehåll
Vitlöksbröd är något som jag saknar enormt mycket. Jag tror
egentligen inte att det har så mycket med själva brödet i sig att
göra, utan det är den goda smaken av vitlök och persilja i kombination med något bröd som är
hela grejen.
Men, jag hittade ett recept på en amerikansk sida som jag bara var
tvungen att testa och det blev riktigt gott.
Hade det till en god broccolisoppa och det passade
kanon.
Total tid:
30 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 2,5 dl Färdigriven mozzarellaost
- 1,25 dl Mandelmjöl
- 2 msk Färskost
- 1 msk Vitlökspulver
- 1 tsk Bakpulver
- 0,25 tsk salt
- 1 st ägg
- 1 msk Smält smör
- 1 st Vitlöksklyfta (finhackad/riven)
- 1 msk Hackad färsk persilja
- 1 msk Parmesanost
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg mozzarellaosten och färskosten i en glasskål. Ställ in i mikron och kör cirka 1 minut tills det att osten har smält.
- Ta ut skålen och rör ner ägget. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver, vitlökspulver och salt. Blanda till en jämn deg.
- Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper på till den form du vill att den ska vara. Det ska vara cirka 0,5-1 cm tjockt.
- Ställ in i ugnen och grädda i cirka 15-17 minuter tills det att brödet har fått en fin färg. Ta ut det och skär upp stavar. Ät!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Bland det godaste jag ätit i LCHF-väg.
Det hör gör jag igen!
Otroligt skoj att höra! Tack snälla för din kommentar.