Slät stark senap
1
Innehåll
Ett absolut måste till julskinkan är hemlagad stark senap.
Det finns många olika varianter på det, man kan använda hela
senapsfrön (recept här) för att få en grov senap eller så använder
man sig av senapspulver (t ex Colemans).
Just till julskinkan vill jag gärna ha en slät senap som skall vara
så där härligt stark så det sticker i näsan om man får för
mycket.
Den här senapen är naturligt glutenfri och utan socker (sötningsmedel istället).
Total tid:
20 minuter
Portioner: 2
Ingredienser
- 2 dl senapspulver
- 1,5 dl grädde
- 0,5 dl vatten
- 1 dl sötning
- 1 msk rapsolja (neutral)
- 1,5 tsk vitvinsvinäger
- 1 msk cognac
Instruktioner
- Blanda ihop senapspulver och sötning i en kastrull.
- Tillsätt grädden och vattnet.
- Koka upp och låt stå och sjuda under konstant omrörning i cirka 10 minuter.
- Låt svalna till runt kroppstemperatur och tillsätt vinäger och cognac.
- Blanda ihop och slå upp i glasburk.
- Låt senapen stå i kyl minst en vecka innan servering, då får den ut så mycket smak som möjligt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!