Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Ajvarkyckling

Inga röster än
Ajvarkyckling

Ajvarkyckling är en smakrik, snabblagad och krämig LCHF-gryta där saftiga kycklingbitar får puttra i en fyllig sås baserad på ajvar, grädde och vitlök.

Den milda sötman och mustigheten från ajvar ger grytan en härlig karaktär, medan grädden rundar av smakerna och gör rätten extra len och krämig.

Enkel att laga och full av smak – en favorit till både vardag och helg!

Några andra recept på kycklinggryta

Om du inte är ett stort fan av ajvar, men är sugen på att laga någon typ av kycklinggryta så kanske något av dessa recept passar dig bättre.

Recept och bild: Ketokokboken

Total tid: 15 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 275kcal
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär ner kycklingen i lagom stora bitar.
  • Bryn kycklingen i lite smör eller olja. Salta och peppra.
  • Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt koka upp och sedan småputtra i 5-10 minuter tills det att kycklingen är klar och du har en bra konsistens på såsen.
    En stekpanna med kycklingbitar i en krämig sås med kryddor.
  • Smaka av och servera direkt!

Anteckning

Tips på tillbehör du kan servera med din ajvarkyckling:

Näringsinnehåll

Kalorier: 275kcal | Kolhydrater: 6g | Protein: 3g | Fett: 27g | Fiber: 0,03g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.