Ajvarkyckling

5
Ajvarkyckling är en smakrik, snabblagad och krämig LCHF-gryta där saftiga kycklingbitar får puttra i en fyllig sås baserad på ajvar, grädde och vitlök.
Den milda sötman och mustigheten från ajvar ger grytan en härlig karaktär, medan grädden rundar av smakerna och gör rätten extra len och krämig.
Enkel att laga och full av smak – en favorit till både vardag och helg!
Några andra recept på kycklinggryta
Om du inte är ett stort fan av ajvar, men är sugen på att laga någon typ av kycklinggryta så kanske något av dessa recept passar dig bättre.



Recept och bild: Ketokokboken
Total tid:
15 minuter
Servings: 4
portioner
Calories:
275kcal
Ingredienser
- 4 st kycklingfiléer cirka 800 g
- 2 dl vispgrädde
- 1,5 dl crème fraiche
- 1,5 dl ajvar relish
- 2 vitlöksklyftor
- Salt
- Svartpeppar
Instruktioner
- Skär ner kycklingen i lagom stora bitar.
- Bryn kycklingen i lite smör eller olja. Salta och peppra.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och låt allt koka upp och sedan småputtra i 5-10 minuter tills det att kycklingen är klar och du har en bra konsistens på såsen.
- Smaka av och servera direkt!
Anteckning
Tips
på tillbehör du kan servera med din ajvarkyckling:
Näringsinnehåll
Kalorier: 275kcal |
Kolhydrater: 6g |
Protein: 3g |
Fett: 27g |
Fiber: 0,03g
per portion Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!