Bacon och ädelostsås med shiratakinudlar
Skapat:
14 augusti, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
En bacon och ädelostsås är helt perfekt att laga om du vill göra något snabbt. Är du lite flink i köket så svänger du ihop hela rätten på 20 minuter.
Till det serverar du lite shiratakinudlar som är gjorda på konjaksrotmjöl och innehåller väldigt lite kolhydrater. Ett perfekt val istället för pasta.
Om du inte har shiratakinudlar hemma så kan du ta sjögräsnudlar eller bara lite strimlad vitkål som du steker i smör.
Total tid:
20 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 140 g bacon
- 30 g gul lök (finhackad)
- 2 dl Crème fraiche
- 1 dl vispgrädde
- 150 g ädelost
- 0,5 tsk paprikapulver
- 300 g shiratakinudlar
- 30 g smör till stekning
Instruktioner
- Strimla baconet och stek den tillsammans med löken i lite smör.
- Tillsätt övriga ingredienser utom nudlarna och låt det hela koka ihop till en lagom tjock konsistens.
- Skölj av nudlarna ordentligt under kallt vatten och lägg den sedan några minuter i kokande vatten.
- Häll av nudlarna i ett durkslag och servera sedan allt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!