Bakad fetaost med tomat och oliver
Skapat:
15 juni, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

9
Innehåll
Bakad fetaost är ett tillbehör som jag blivit helt kär
i. Fantastiskt fräscht och gott tillbehör till allt egentligen, men
kanske framförallt till grillat.
Det som är roligt är att man kan variera det i smaken genom att
använda olika tomater, olivsorter och örter.
Detta funkar att göra i ugnen men även på grillen om du har lock på din grill.
Total tid:
25 minuter
Servings: 2
Ingredienser
- 200 g Fetaost
- 100 g Cocktailtomater
- 1 st Rödlök
- 50 g Oliver
- 1 msk Balsamvinäger
- 0,5 dl Olivolja
- 1 dl Färska örter (t ex timjan, oregano och basilika)
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Bryt fetaosten i mellanstora bitar och lägg i en form. Ska du tillaga det på grillen, välj en form som tål den värmen.
- Skär tomaterna i halvor, strimla löken grovt och lägg ut detta över fetaosten tillsammans med oliverna.
- Peppra lite, fördela örterna över allt och häll på olivolja och balsamvinäger.
- Ställ in i ugnen på 200 grader eller på grillen. Cirka 15 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Underbart gott!