Blåbärskaka
0
En riktigt god och saftig blåbärskaka som är helt nötfri dessutom.
Helt anpassad för dig som äter lchf eller keto/low carb.
Precis som allt annat här på LCHF-arkivet så är den glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.
Total tid: 45 minuter
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl Sukrin gold
- 150 g Smör
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1,5 dl Pofiber
- 2 msk Kokosmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 msk SoftBake
- 2 dl Färska blåbär
Glasyr
- 3 msk Sukrin melis
- 1 msk Vatten
Instruktioner
- Smält smör och tillsätt vaniljpulver.
- Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen tillsätt det smälta smöret rör i hop allt väl.
- In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
Glasyren
- Blanda 3 msk sukrin melis med 1 msk vatten. Ringla glasyren över den helt avsvalnade kakan.
- Klar att avnjuta med en god kopp kaffe.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!