Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärskaka

Inga röster än
Blåbärskaka

En riktigt god och saftig blåbärskaka som är helt nötfri dessutom.
Helt anpassad för dig som äter lchf eller keto/low carb.

Precis som allt annat här på LCHF-arkivet så är den glutenfri och med mindre mängd kolhydrater.

Total tid: 45 minuter
Författare: @sockerfrittsaklart

Ingredienser

Glasyr

Instruktioner

  • Vispa ägg och sukrin gold poröst. Här behöver du använda elvisp för att få det riktigt fluffigt.
  • Smält smör och tillsätt vaniljpulver.
  • Blanda dom torra ingredienserna och rör ner dom i äggblandningen tillsätt det smälta smöret rör i hop allt väl.
  • Vänd ner blåbär och häll i smeten i en bröad form, jag använde pofiber och smält smör.
    Blåbärs kaka
  • In i ugnen på 175 grader i 35-40 minuter. Ta ut och låt svalna helt.

Glasyren

  • Blanda 3 msk sukrin melis med 1 msk vatten. Ringla glasyren över den helt avsvalnade kakan.
    Blåbärs kaka
  • Klar att avnjuta med en god kopp kaffe.
    Blåbärskaka
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg