Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärsmousse

3,34 av 9 röster
Skapat: 16 januari, 2021
Senast ändrat: 20 september, 2024
Blåbärsmousse

Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag ihop detta receptet på blåbärsmousse.
Supergott och riktigt enkelt att göra.
Funkar toppen att göra i förväg och sen förvara inplastad i kylen.
Sen är det bara att garnera med lite grädde och bär på toppen.

Total tid: 20 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Garnering

Instruktioner

  • Mixa ihop blåbär och sötning.
  • Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.
  • Vispa ihop grädde och färskost till hårt vispad grädde (inte smör dock).
  • Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.
  • Vispa äggvitan till hårt skum.
  • Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.
  • Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas. Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte “torkar”.
  • Ta ut och garnera innan servering.
    Två glas med blåbärsmousse toppad med vispad grädde och färska blåbär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,34 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.