Blåbärsmousse
Skapat:
16 januari, 2021
Senast ändrat:
20 september, 2024

1
Vi har massor av blåbär i frysen, så jag ville göra någon
trevlig och enkel efterrätt med just blåbär, så då komponerade jag
ihop detta receptet på blåbärsmousse.
Supergott och riktigt enkelt att göra.
Funkar toppen att göra i förväg och sen förvara inplastad i
kylen.
Sen är det bara att garnera med lite grädde och bär på toppen.
Total tid:
20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Mixa ihop blåbär och sötning.
- Sila den genom en finmaskig sil. Ställ åt sidan så länge.
- Vänd ihop grädde, blåbär och rivet citronskal.
- Vispa äggvitan till hårt skum.
- Vänd ner äggvitan i blåbärsgrädden.
- Fördela blåbärsmoussen i skålar/glas. Ställ kallt en timme eller längre. Sätt lite plast över så det inte “torkar”.
- Ta ut och garnera innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!