Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Blåbärssylt

Inga röster än
Blåbärssylt

Den perfekta blåbärssylten för dig som vill undvika socker och onödiga kolhydrater. Supergod i bakverk och på frukostgröten eller tillsammans med grekisk yoghurt.

Om du inte har blåbär hemma så kan du istället göra detta goda receptet på hallonsylt.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 1 liten syltburk
Författare: @sockerfrittsaklart

Ingredienser

  • 5 dl frysta blåbär
  • 1 dl vatten
  • 4 msk sukrin melis
  • 8 droppar stevia drops vanilj
  • 1 tsk Agar Agar

Instruktioner

  • Börja med att ta 1 tsk agar agar i 1 msk vatten och låt stå i ca 2 minuter.
  • Blanda alla andra ingredienser i en kastrull och låt småkoka.
  • Blanda ner agar agar och låt puttra i några minuter.
  • Dra bort kastrullen från plattan och låt svalna innan den förvaras i kylskåp.
  • Håller i kylskåp i ca 5-7 dagar.

Anteckning

Jag brukar passa på att göra denna när jag ska baka tårta eller småkakor.
Då vet jag att den kommer gå åt.
per liten syltburk
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg