Camillas goda nötfria bröd

-*-*- UPPDATERAT RECEPT -*-*-
Camilla nötfria bröd stötte jag på för ett tag sen och upptäckte
att det var många som tyckte om det. Det såg otroligt enkelt ut att
baka och då kände jag att jag var tvungen att testa det. Resultatet
var verkligen kanongott.
Jag har använt mig av ganska så milda ostar, typ gouda, edamer,
herrgård och så vidare.
Brödet funkar kanon att skiva upp och frysa in, sen när man vill
äta en skiva så slänger man den i brödrosten och får ett varmt
härligt bröd med nybakt känsla.
Receptet ger ett bröd och det brukar jag skicka upp i cirka 15 skivor.
Receptkälla: LCHF med Camilla (@lchfmedcamilla)
Ingredienser
- 200 g Finriven ost
- 2 msk Färskost
- 6 st ägg
- 1 msk Fiberhusk
- 1 msk Xantangummi
- 1 msk Bakpulver
- 1,2 dl Pofiber
- 0,5 tsk salt
- 2 msk Vallmofrön eller sesamfrön till topping
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Vispa äggen och färskosten några minuter.
- Blanda ihop de övriga ingredienserna och vispa ihop lite snabbt. Det behöver inte arbetas speciellt länge, men se till att det är blandat.
- Häll upp i en avlång form som du klätt med bakplåtspapper eller smort in med smör. Jämna till så det är jämnt fördelat i formen.
- Strö lite vallmofrön/sesamfrön på toppen.
- Ställ in i mitten av ugnen och grädda i cirka 60 minuter.
- Ta ut och plocka upp brödet ur formen. Låt svalna på ett galler. Skiva upp och njut!
Vilket härliga brödet! Enkelt att baka och smakar gott
Det godaste lchf-brödet jag smakat och såååå gott att rosta.
Lätt att baka och gott att äta!