Chokladfudge
5
Innehåll
Till julen tycker jag att fudge av olika slag är ett måste och framförallt chokladfudge. Detta är ett recept som är otroligt enkelt och gott, som dessutom inte innehåller någon sötning alls förutom det socker som finns i chokladen, så mängden kolhydrater varierar beroende på vilken choklad du väljer.
Du kan med fördel göra dessa i god tid innan jul och frysa in, de tinar snabbt i rumstemperatur.
Gillar du lakrits så kan du även testa att göra en ren lakritsfudge.
Total tid: 30 minuter
Portioner: 20
Ingredienser
- 5 dl grädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 100 g smör
- 80 g mörk choklad (minst 70%)
- 1 msk kakaopulver
Instruktioner
- Koka upp grädde och vaniljpulver i en kastrull.
- Sänk värmen och låt grädden sjuda till halva mängden, cirka 20 minuter beroende på storlek på kärlet. Rör om lite då och då så det inte fastnar i botten.
- Sänk värmen ytterligare lite till och rör ner smöret och chokladen. Tillsätt ev. smaksättning.
- Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd form (cirka 15×15 cm.). Ställ i kylen ett par timmar för att stelna.
- Ta ut och skär i lagom stora bitar. Använd gärna en kniv som du spolar i varmt vatten först.
- Pudra lite kakaopulver över.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!