Citron- och vitlöksstekt biff och broccoli
Citron- och vitlöksstekt biff med broccoli är en enkel men smakrik LCHF-måltid som kombinerar saftigt och mört nötkött med fräsch och krispig broccoli.
Vitlök och citron ger biffen en balanserad smak med både hetta och friskhet, medan broccolin steks till perfektion för att behålla sin textur och näring.
Den här rätten är snabb att laga, full av hälsosamma ingredienser och passar perfekt för både vardagsmiddagar och helgens njutningar.
En smakupplevelse som är lika tillfredsställande som hälsosam!
Andra enkla recept i samma panna
Bacon- och vitkålspanna
Köttfärs- och blomkålspanna
Kasslerpanna
Köttfärs- och broccolipanna
Ingredienser
- 650 g nötkött T ex. ryggbiff, rostas, entrecôte eller annat mört kött
- 2 st broccolihuvuden skurna i buketter
- 2 msk olivolja
- 4 st vitlöksklyftor hackade
- 3 msk smör eller olja till stekning
- Saften av 1/2 citron
- 0,6 dl oxbuljong utspädd
- ¼ dl hackad persilja plus extra för garnering
- ¼ tsk krossade chiliflakes valfritt
- Nymalen svartpeppar efter smak
- 1 tsk färsk timjan hackad
Marinaden
- 1 dl tamarisoja
- 1,2 dl olivolja
- 1 msk Srirachasås eller annan het chilisås
Instruktioner
Förbered köttet
- Strimla köttet i 1-2 cm tjocka strimlor. Se till att du skär mot fibrerna för att köttet ska bli så lättuggat som möjligt.
Marinaden
Förbered broccolin
- Tvätta och dela broccolihuvudena i buketter.
- Blanchera (koka) dem snabbt i 1–2 minuter i kokande vatten och spola sedan i kallt vatten.
Stek köttet
- Hetta upp olja och 1 msk smör i en stor stekpanna på medelhög/hög värme. Stek biffstrimlorna i omgångar i 1–2 minuter per sida tills kanterna är knapriga. Ta upp biffstrimlorna och lägg dem åt sidan på en tallrik.
Tillaga såsen
- Fortsätt röra om tills såsen reducerats och broccolin är mjuk.
- Lägg tillbaka biffstrimlorna i pannan för att värmas upp snabbt.