Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Citron- och vitlöksstekt biff och broccoli

Inga röster än
Citron- och vitlöksstekt biff och broccoli

Citron- och vitlöksstekt biff med broccoli är en enkel men smakrik LCHF-måltid som kombinerar saftigt och mört nötkött med fräsch och krispig broccoli.

Vitlök och citron ger biffen en balanserad smak med både hetta och friskhet, medan broccolin steks till perfektion för att behålla sin textur och näring.

Den här rätten är snabb att laga, full av hälsosamma ingredienser och passar perfekt för både vardagsmiddagar och helgens njutningar.

En smakupplevelse som är lika tillfredsställande som hälsosam!

Andra enkla recept i samma panna

Bacon- och vitkålspanna
Köttfärs- och blomkålspanna
Kasslerpanna
Köttfärs- och broccolipanna

Citron- och vitlöksstekt biff och broccoli | LCHF-arkivet
Citron- och vitlöksstekt biff och broccoli 6
Total tid: 30 minuter
Portioner: 4 portioner
Kalorier: 836kcal
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 650 g nötkött T ex. ryggbiff, rostas, entrecôte eller annat mört kött
  • 2 st broccolihuvuden skurna i buketter
  • 2 msk olivolja
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 3 msk smör eller olja till stekning
  • Saften av 1/2 citron
  • 0,6 dl oxbuljong utspädd
  • ¼ dl hackad persilja plus extra för garnering
  • ¼ tsk krossade chiliflakes valfritt
  • Nymalen svartpeppar efter smak
  • 1 tsk färsk timjan hackad

Marinaden

Instruktioner

Förbered köttet

  • Strimla köttet i 1-2 cm tjocka strimlor. Se till att du skär mot fibrerna för att köttet ska bli så lättuggat som möjligt.

Marinaden

  • Blanda sojasås, olivolja och chilisås i en skål.
    Lägg i biffstrimlorna och låt marinera i 30 minuter till 1 timme.
    Du kan låta köttet stå framme så det inte är kallt när det ska stekas.

Förbered broccolin

  • Tvätta och dela broccolihuvudena i buketter.
  • Blanchera (koka) dem snabbt i 1–2 minuter i kokande vatten och spola sedan i kallt vatten.

Stek köttet

  • Hetta upp olja och 1 msk smör i en stor stekpanna på medelhög/hög värme.
    Stek biffstrimlorna i omgångar i 1–2 minuter per sida tills kanterna är knapriga.
    Ta upp biffstrimlorna och lägg dem åt sidan på en tallrik.

Tillaga såsen

  • Använd samma stekpanna, sänk värmen till medel. Smält 2 msk smör och tillsätt citronsaft, hackad vitlök, oxbuljong och de återstående marinadresterna.
  • Låt det sjuda och rör ner färsk persilja och broccoli.
  • Fortsätt röra om tills såsen reducerats och broccolin är mjuk.
  • Lägg tillbaka biffstrimlorna i pannan för att värmas upp snabbt.
  • Servera omedelbart och garnera med timjan, chiliflakes, mer persilja och citronskivor.

Anteckning

Ett tips är att ersätta lite av broccolin med lite andra grönsaker, till exempel blomkål, rödlök eller varför inte lite zucchini.

Näringsinnehåll

Kalorier: 836kcal | Kolhydrater: 2g | Protein: 31g | Fett: 78g | Fiber: 1g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg