Citroncheesecakepaj
Skapat:
26 juni, 2021
Senast ändrat:
6 mars, 2025

14
En citroncheesecakepaj är så otroligt gott och fräscht!
Den här passar otroligt fint till sommaren, men är ju så god att man kan äta den året om utan några som helst problem.
Detta är ett recept som är sockerfritt, glutenfritt och med mindre mängd kolhydrater. Helt anpassad till LCHF helt enkelt.
Receptet är anpassat för en lite större pajform, på cirka 30 cm i diameter.
Recept och bilder: Lena Ström
En annan riktigt god variant är denna cheesecake med blåbärsspegel.
Total tid:
1 timme
20 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Instruktioner
Botten
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Blanda ihop alla ingredienserna till botten. Använd gärna en matberedare eller elvisp.
- Tryck ut pajbotten i en pajform. Nagga den med en gaffel.
- Grädda i cirka 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut botten och låt den svalna.
Fyllningen
- Sänk värmen i ugnen till 150 grader.
- Börja med att vispa färskosten till en slät kräm.
- Tillsätt övriga ingredienser och vispa ihop de.
- Häll ut fyllningen i pajskalet.
- Grädda pajen i cirka 25 minuter. Den ska inte dallra om du rör på formen utan vara fast.
- Ta ut den och låt den svalna. Den kan med fördel ställas i kylen ett par timmar innan servering.
- Servera med lite färska hallon och vispad grädde.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Supergod och fräch, beroendeframkallande.
Den här kakan är beroendeframkallande! Testar just nu att ha hallon istället för citron…
(Glömde köpa citron )
Spännande med hallon istället. Hur blev det?