Crêpes med champinjon och skinkfyllning
Skapat:
10 maj, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

7
Innehåll
Dessa goda crêpes gjorde jag till familjen och alla älskade dem. Det tar lite tid att göra dem men det är helt klart värt det och man står sig otroligt bra på dem.
Dessa crêpes baseras på ganska stora pannkakor.
Receptet på pannkakorna hittar du här: LCHF-pannkaka
Total tid:
1 timme
Servings: 4
st
Ingredienser
- 4 st Pannkakor
- 250 g Champinjoner (färska)
- 150 g Rökt skinka (strimlad)
- 60 g Gul lök (finhackad)
- 1 st vitlöksklyfta
- 5 dl Grädde
- 1 tsk Kalvfond (koncentrerad)
- 1 krm Svartpeppar (malen)
- 30 g Smör (till stekning)
Instruktioner
- Skär ner champinjonerna till lite mindre bitar.
- Lägg i skinkan och slå på grädde, fond och lite svartpeppar.
- Fyll pannkakorna med stuvningen och rulla ihop dem eller göra små fyrkantiga paket. Lägg paketen i en ugnsfast form.
- Fördela osten över och ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter tills det att osten smält och fått lite färg.
- Ta ut och servera med en god sallad till.
per st
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
I arbetsbeskrivningen står det “stek lök och VITLÖK” men i ingredienslistan finns inte vitlök med. Hur mycket vitlök ska det vara? Mycket gott detta! (Jag tog en vitlöksklyfta)
Det har nog fallit bort. Det var längesen jag gjorde detta nu, men skulle tro en klyfta är nog. Det går utmärkt att skippa vitlöken med om man vill.
Jättegott!