Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Dill och lökbräserad gädda

Inga röster än
Skapat: 12 mars, 2022
Senast ändrat: 1 april, 2024
Dill och lökbräserad gädda

DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till Abborre eller varför inte torsk eller liknande.

I receptet så används mjölk, vilket höjer mängden kolhydrater en hel del.

Vill du minska ner på mängden kolhydrater lite, så kan du kanske byta ut mjölken mot 2 dl vatten + 1 dl grädde extra.

Men, hela receptet ger dessa näringsvärdena:

Dill och lökbräserad gädda | LCHF-arkivet
Author: Lasse

Ingredienser

  • 800 g benfri gäddfilé
  • 4 msk smör till stekning
  • 2 dl finskuren gul lök
  • 2 dl Grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 1 st citron
  • salt
  • nymalen vitpeppar

Instruktioner

  • Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
  • Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
  • Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
  • Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.
  • Tillsätt sist finskuren dill, och smaka av med citronsaft, salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg