Dill och lökbräserad gädda
Skapat:
12 mars, 2022
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
DILL OCH LÖKBRÄSSERAD GÄDDA fick det bli häromdagen, fantastiskt gott jämfört med den gädda man fick när man var barn. Detta recept går utmärkt till Abborre eller varför inte torsk eller liknande.
I receptet så används mjölk, vilket höjer mängden kolhydrater en hel del.
Vill du minska ner på mängden kolhydrater lite, så kan du kanske byta ut mjölken mot 2 dl vatten + 1 dl grädde extra.
Men, hela receptet ger dessa näringsvärdena:

Ingredienser
Instruktioner
- Avlägsna eventuella ben från fiskfiléerna.
- Stek dem gyllenbruna på båda sidorna i smör i en stekpanna.
- Ta bort filéerna från stekpannan, rengör pannan och fräs löken i lite smör i pannan tills den är mjuk.
- Lägg då i den stekta fisken och häll på grädde och mjölk. Låt blandningen småputtra tills den fått en simmig konsistens.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Supergod fiskrätt!! Alla i familjen älskar den! Tack Micke som visar hur man gör.