Falsk mannagrynsgröt (Mandelgröt)
33
Innehåll
När man äter LCHF är det lite knepigt att hitta ett alternativ till gröt. Men, det här är ett alternativ som faktiskt smakar helt ok. Det påminner en hel del om mannagrynsgröt i smaken och har man lite kanel och mjölk till, då är det en helt ok frukost.
Receptet är för en portion.
Om du använder normalsaltat smör behöver du inte salta något, men om du använder osaltat smör bör du tillsätta lite salt.
En portion är cirka 3-4 gram kolhydrater. (Bara gröten)
Total tid: 10 minuter
Portioner: 1
Ingredienser
- 3 msk Mandelmjöl
- 0,5 tsk Fiberhusk
- 0,75 dl Grädde
- 50 g Smör
- 1 st ägg
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull. Dra kastrullen åt sidan.
- Tillsätt de övriga ingredienserna och rör om med visp.
- Ställ tillbaka på plattan på låg värme och rör om tills det att du har fått en lagom tjock gröt.
- Häll upp i en skål och servera direkt
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Varför heter den falsk mannagrynsgröt tro! Kunde ju lika gärna heta falsk risgryns-eller havregrynsgröt.
Kanske för att den både utseendemässigt och konsistensmässigt påminner om msnnsgrynsgröt? 🙄
Däremot är där ingen som helst likhet med vare sig havregrynsgröt eller risgrynsgröt….
för att mandelmjölets konsistens och utseende påminner mest om mannagryn.
Underbart gott.
Tack!
Ja du Kristina? Kan det möjligtvis vara så att det är är närmast mannagrynsgröt i såväl konsistens som färg? Men det gick inte att tänka ut? Man kanske lika gärna kan kalla det för ”falsk pölsa” för det är ju bara nånting i en tallrik ändå?
Kristina Simonsson; förmodligen för att gröten påminner om mannagrynsgröt i konsistensen. 🤔😊
Falsk korv stroganoff 👍
Jättegott! Man tror nästan att man äter mannagrynsgröt! Så mycket på minner det om den! 👍
Gott!!