Fetaostgratinerad falukorv
Skapat:
25 februari, 2020
Senast ändrat:
14 maj, 2025

3
Innehåll
Fetaostgratinerad falukorv är ett grymt gott recept som dessutom är väldigt lättlagat.
Goda recept på falukorv tycker jag
verkligen om att skapa och här kommer ytterligare ett som jag
hittade på en kväll hemma.
När jag lagar falukorv hemma så använder
jag i stort sett alltid Enebackens delikatessfalu som innehåller
72% kött och dessutom är väldigt god.
Total tid:
45 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 550 g Falukorv
- 4 dl Grädde
- 50 g Rödlök (hackad)
- 200 g Fetaost (smulad)
- 6 st Soltorkade tomater (hackade)
- 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
- 20 st Oliver (grovhackade)
- 2 msk Färsk hackad basilika
- Svartpeppar
- Örtsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar. Lägg de i en ugnsfast form.
- Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.
- Servera med t ex broccolimos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!