Frozen yoghurt med jordgubb och rabarber

4
Innehåll
Frozen yoghurt med smak av jordgubb och rabarber är ett nyttigare alternativ till vanlig glass. Detta receptet är dessutom helt anpassat till lchf, så det är även sockerfritt.
Det är inget måste att använda en glassmaskin, men det är en stor
fördel.
Har du inte glassmaskin så är det bara att frysa in din frozen
yoghurt i en bunke och se till att röra om med jämna mellanrum.

Total tid:
55 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 300 g Jordgubbar
- 125 g Rabarber
- 0,75 dl Sötning
- 0,5 krm Vaniljpulver
- 3 dl Turkisk yoghurt
Instruktioner
- Skär ner jordgubbar och rabarber i lite mindre bitar.
- Koka upp dessa tillsammans med sötning och vaniljpulver. Mosa allt lite och låt puttra tills du har en “kräm”.
- Om du vill ha lite bitar i din glass, så behöver du inte göra så mycket mer. Själv så tog jag stavmixern och körde några korta pulsationer för att få det lite slätare. Ställ och svalna lite.
- Blanda ihop yoghurt och jordgubbskrämen.
- Kör nu din frozen yoghurt i glassmaskinen enligt de instruktioner som finns. Har du inte glassmaskin så fryser du in glassen i en bunke eller liknande och så rör du om med jämna mellanrum.
- Ät direkt och njut av en nyttig yoghurtglass!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!