Fylld köttfärslimpa med italienska smaker
Skapat:
14 januari, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Innehåll
En enkel men god variant av köttfärslimpa.
Total tid:
1 timme
10 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 1 kg Älgfärs eller annan färs
- 4 st ägg
- 3 msk Creme fraiche
- 2 msk Tomatpuré
- 1 msk Dijonsenap
- 3 st Baconpaket
- 1 st Lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 msk Basilika
- 1 msk Rosmarin
- 100 g Fetaost
- Grillade soltorkade tomater
- 1 msk Soya
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut baconet i formen (väldigt effektfullt att fläta den). Blanda samman allt utom fetaosten och tomaterna. Forma en rulle på baconet. Gör ett rejält dike i rullen och fyll med osten och tomaterna. Tryck sedan igen diket så fyllningen blir instängd i rullen. Linda i baconet. Se till att skarvarna hamnar under rullen. Ställ in i ugnen i en timme. Lägg lite smör runtomkring och häll på lite soya. Ös under tiden den är i ugnen. Jag gjorde en sås på skyn och creme fraiche som fick koka ner till önskad konsistens. Serverade sedan med blomkålsmos.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!