Gravat kött
Skapat:
24 december, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Ett gammalt sätt att grava kött som vi använt i generationer i släkten. Gör likadant med fisk och när jag ska torka kött (men då får den ligga längre tid i saltet).
Total tid:
1 day
10 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)
- 500 g Grovsalt
- 1 st Lagerblad
- 1 msk Grovstött svartpeppar
- 1 msk Grovstött vitpeppar
- 2 msk Grovstött enbär
- 1 msk Timjan
Instruktioner
- Lägg köttet i en fryspåse. Täck köttet med grovsalt. Låt ligga i ett dygn i kylen (ca 4 cm tjock). Tag upp köttet och skölja utav det. Krydda upp det efter smak och tycke. Här har jag använt lite peppar och enbär. Låt ligga någon timme. Sedan är det bara att njuta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!