Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.
Gravat kött
0

Gravat kött

4,50 av 2 röster
Sparat av: st

Ett gammalt sätt att grava kött som vi använt i generationer i släkten. Gör likadant med fisk och när jag ska torka kött (men då får den ligga längre tid i saltet). Gravat kött 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)500 g Grovsalt 1 st Lagerblad 1 msk Grovstött svartpeppar 1 msk...

Publicerad: 24 december 2019
Senast uppdaterad: 1 april 2024

Ett gammalt sätt att grava kött som vi använt i generationer i släkten. Gör likadant med fisk och när jag ska torka kött (men då får den ligga längre tid i saltet).

Total tid: 1 day 10 minuter
Mängd: 4

Ingredienser

  • 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)
  • 500 g Grovsalt
  • 1 st Lagerblad
  • 1 msk Grovstött svartpeppar
  • 1 msk Grovstött vitpeppar
  • 2 msk Grovstött enbär
  • 1 msk Timjan

Instruktioner

  • Lägg köttet i en fryspåse. Täck köttet med grovsalt. Låt ligga i ett dygn i kylen (ca 4 cm tjock). Tag upp köttet och skölja utav det. Krydda upp det efter smak och tycke. Här har jag använt lite peppar och enbär. Låt ligga någon timme. Sedan är det bara att njuta.
    Köttbit inlagd i en genomskinlig plastpåse med salt, placerad i en skål.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg