Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Gravat kött

4,50 av 2 röster
Skapat: 24 december, 2019
Senast ändrat: 1 april, 2024
Gravat kött

Ett gammalt sätt att grava kött som vi använt i generationer i släkten. Gör likadant med fisk och när jag ska torka kött (men då får den ligga längre tid i saltet).

Total tid: 1 day 10 minuter
Servings: 4
Author: Johan

Ingredienser

  • 1 kg Älgkött (Eller ren ,ko eller vad man har)
  • 500 g Grovsalt
  • 1 st Lagerblad
  • 1 msk Grovstött svartpeppar
  • 1 msk Grovstött vitpeppar
  • 2 msk Grovstött enbär
  • 1 msk Timjan

Instruktioner

  • Lägg köttet i en fryspåse. Täck köttet med grovsalt. Låt ligga i ett dygn i kylen (ca 4 cm tjock). Tag upp köttet och skölja utav det. Krydda upp det efter smak och tycke. Här har jag använt lite peppar och enbär. Låt ligga någon timme. Sedan är det bara att njuta.
    Köttbit inlagd i en genomskinlig plastpåse med salt, placerad i en skål.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.