Grekisk pyttipanna

7
En grekisk pyttipanna som denna är en rätt så lyxig variant av pytt, som givetvis inte innehåller någon potatis med tanke på att vi ska hålla oss till LCHF. Men, jag kan lova att det är hur gott som helst.
OBS! Tänk på att köttet helst ska ligga och marineras över natten, så planera för detta receptet lite i förväg.
Andra recept med fläskfilé
Helgrillad
fläskfilé
Fläskfilégryta
Fläskfilé i
ädelostsås
Dubbelmarinerad
fläskfilé



Recept och bilder: Sofie
Total tid:
12 timmar
30 minuter
Servings: 6
portioner
Calories:
477kcal
Ingredienser
- 500 g fläskfilé
Marinad:
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl tamarisoja
- 3 st pressade vitlöksklyftor
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk färsk ingefära
- salt + svartpeppar
Dressing
- 1 paket fetaost
- 2 dl crème fraiche
- 0,5 dl majonnäs
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- salt + svartpeppar
Instruktioner
Köttet (kvällen innan)
- Putsa fläskfilén och skär i mindre bitar.
- Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke och lägg ner fläskfilén.
- Rör om och täck med folie, ställ in i kylen under natten.
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär alla grönsaker i lika stora bitar.
- Blanda allt i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 15-20 minuter. Rör om någon gång.
- Ta ut fläskfilén ur kylen, fördela köttet och marinaden över grönsakerna.
- Sätt ugnen på grill, höj värmen till 275 grader (eller så högt din ugn klarar) och sätt in formen med grönsaker och kött högt upp i ugnen.
- Grilla tills att köttet är genomstekt. Ta ut ur ugnen, smula över fetaost.
Dressing
Näringsinnehåll
Kalorier: 477kcal |
Kolhydrater: 4g |
Protein: 24g |
Fett: 40g |
Fiber: 0,1g
per portion Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Väldigt god grönsaksblandning. Jag gillar även att köttet
tillagas på grönsakerna. Allt i samma form!