Griljerad julskinka
Griljerad julskinka är väl ett måste på julafton?
Men, den ”vanliga” griljeringen innehåller ju ströbröd och ofta ganska så söt senap, men det går ju faktiskt att griljera julskinkan så den passar LCHF med.
Det här är ett väldigt enkelt sätt att göra det på och det blir ju verkligen bra.
När det gäller val av senap så är det upp till dig själv att avgöra lite hur mycket kolhydrater du tål/tillåter dig själv. Vill du ha det så kolhydratssnålt som möjligt så kör du på enbart fransk senap. Kör du mer åt det liberala hållet så kan du blanda fransk senap med någon god vanlig senap.
Det här receptet är till cirka 2-3 kg färdig skinka.
Glöm inte bort att göra en rödbetssallad till din griljerade julskinka.
Ska du ladda upp med en riktig lchfjul, då måste du spana in alla mina goda julrecept. Alla självklart lchf-vänliga.
Ingredienser
- 1 st äggula
- 3 msk dijonsenap
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 3 msk pofiber
- 20 st hela kryddnejlikor Valfritt
Instruktioner
- Blanda ihop äggula, senap och svartpeppar.
- Bred ut blandningen ovanpå skinkan.
- Strö ett jämnt lager med pofiber över senapen och tryck ner lite nejlikor i ett vackert mönster om du vill ha det.
- Ställ in i ugnen på 200 grader i 10-15 minuter tills den har fått fin färg. Var försiktig så att den inte bränns vid.