Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

5 av 1 röst
Skapat: 27 mars, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Grillad porchetta (italiensk fläskrulle)

Porchetta är en klassisk italiensk maträtt som det finns många varianter på hur man gör och vad man rullar in i den, det här är min grillade version av fläsksida utan svål med bacon och örter.
En lyxigare variant är att ha fläsksida med svål som blir krispig på utsidan av fläskrullen.
Det går även bra att göra porchetta av fläskkarré.

Jag serverar gärna porchettan i tjocka skivor med en chilistark tomatsås och en god fänkålssallad.

Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/

Total tid: 2 timmar 30 minuter
Servings: 10
Author: Amonazon

Ingredienser

Porchetta

  • 2 kg Fläsksida
  • 1 Kruka timjan (klippt)
  • 2 msk Salvia (klippt)
  • 2 Pkt bacon
  • 2 Kvistar rosmarin
  • 1,5 dl Persilja (grovhackad)
  • 1 msk salt

Instruktioner

Förbered rullen

  • Skär ett djupt snitt från långsidan av fläsket men inte helt igenom och vik ut till en stor platt köttskiva.
    En bit fläskkött med en saltad yta som ligger på en röd skärbräda.
  • Salta köttet på båda sidorna och lägg ut baconskivorna på köttet.
    Skivor av bacon placerade på en röd skärbräda med ett mönstrat underlag.
  • Strö ut örterna jämt över baconskivorna.
    Bacon skivor täckta med färska örter på en röd skärbräda.
  • Rulla ihop köttet, från långsidan om du vill ha en lite längre smalare rulle, från kortsidan för att få en bastant tjock rulle. Bind upp rullen med steksnöre.
    Rullad köttbit med örter på en röd skärbräda, dekorerad med rosmarin.

Grilla

  • Bäst blir porchettan om man grillar den indirekt i klotgrill eller på ett snurrande rotisserispett (om man har). Det går även bra att tillaga i vanlig ugn men i det här receptet grillar vi. Försök få till mellan 150-200 grader i grillen och låt porchettan tillagas till innertemperatur 75-80 grader. Det kan ta olika lång tid beroende på hur tjock din rulle är. En långsmal porchetta kan ta 1,5-2 timmar. En tjock porchetta kan ta 2-4 timmar.
    Grillad köttbit med synliga örter på ett grillgaller.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.