Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Grönsakstimbal

4 av 25 röster
Skapat: 3 januari, 2021
Senast ändrat: 4 september, 2024
Grönsakstimbal

Grönsakstimbal är ju något som du kan använda som ett tillbehör till en köttbit, eller varför inte kalla på en buffé?
Det som är den absolut härligaste grejen med grönsakstimbaler är att du kan variera det hur mycket som helst. Använd olika sorters grönsaker, olika sorters ost eller olika smaksättning och kryddning.

De här kan du även göra i förväg och sedan bara värma upp försiktigt när det väl är dags att använda de.

Jag använde en form som ger 12 muffins och man äter 1-2 stycken per person, beroende på vad man har till.

Total tid: 50 minuter
Servings: 6
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
  • Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
    Blandning av riven kål, äpplen, morötter och broccoli i en skål med en sked.
  • Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
  • Fördela “smeten” i formen.
  • Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
  • Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen. Servera direkt med vad du nu skall ha till.
    Grillad köttbit serverad med grönsaker och en gul bakad rätt på en tallrik.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Grönsakstimbal”

4 from 25 votes (24 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.