Grönsakstimbal
Skapat:
3 januari, 2021
Senast ändrat:
4 september, 2024

13
Innehåll
Grönsakstimbal är ju något som du kan använda som ett tillbehör
till en köttbit, eller varför inte kalla på en buffé?
Det som är den absolut härligaste grejen med grönsakstimbaler är
att du kan variera det hur mycket som helst. Använd olika sorters
grönsaker, olika sorters ost eller olika smaksättning och
kryddning.
De här kan du även göra i förväg och sedan bara värma upp försiktigt när det väl är dags att använda de.
Jag använde en form som ger 12 muffins och man äter 1-2 stycken per person, beroende på vad man har till.
Total tid:
50 minuter
Servings: 6
Ingredienser
- 150 g Palsternacka
- 100 g Morot
- 150 g Broccoli
- 50 g Purjolök
- 1 tsk Torkad timjan
- 50 g Smör
- 2 dl Grädde
- 150 g Västerbottensost
- 3 ägg
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Riv grönsakerna grovt. Använd gärna en matberedare om du har.
- Fräs grönsakerna i smöret tills de mjuknat lite, de ska fortfarande ha lite kärna. Använd gärna en kastrull.
- Dra kastrullen från värmen och tillsätt övriga ingredienser och rör ihop.
- Smörj en muffinsplåt med ordentligt med smör eller olja.
- Fördela “smeten” i formen.
- Ställ in i ugnen och grädda de i cirka 30 minuter.
- Ta ut de och låt de svalna lite innan du försiktigt försöker att få ut de ur formen. Servera direkt med vad du nu skall ha till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Hej. Går de att frysa tro🤔
MVH Helena Pettersson
Det funkar att frysa, men kan bli lite vattniga när man tinar upp dom.