Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Halloumi i airfryer

4 av 6 röster
Halloumi i airfryer

Att tillaga halloumi i airfryer var ett riktigt smidigt och gott sätt att tillaga halloumi, eller grillost på.

Normalt sett så brukar jag grilla halloumi, men det är inte alltid man känner för att dra igång grillen för att köra några bitar halloumi, så jag tänkte att det måste ju funka bra att köra i airfryern.

Sagt och gjort.

Resultatet blev toppen!

Jag har testat både med halloumi och med svensk grillost, båda funkade toppen.

Grillost i airfryer
Total tid: 17 minuter
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Du behöver

Instruktioner

  • Ta ut osten ur förpackningen och torka av den från vatten.
  • Tillsätt eventuell smaksättning om du vill ha det. Det kan vara gott att mala lite svartpeppar på, eller kanske tillsätta lite torkade örter. Dock så måste du i så fall trycka till kryddorna lite så att dom fastnar.
  • Lägg osten i korgen på din airfryer. Om du vill, så kan du självklart skära den i skivor eller stavar, vilket kan vara en bra idé om du ska äta halloumin som snacks. (Ett tips är att doppa halloumistavar i en Baba ganoush, det är magiskt gott!) Men, ska du äta osten som en måltid med lite goda tillbehör, då tycker jag att det blir bäst om man kör halloumin i hel bit. Då får du en krispig yta och sedan en mjuk kärna.
  • Tillaga halloumin i airfryern på 200°C i cirka 12-15 minuter. Vänd på osten efter halva tiden ungefär. Den är klar när den har fått fin färg och krispig yta.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.