Hemlagad tacosalsa
Skapat:
24 april, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Innehåll
Att göra en egen hemlagad tacosalsa är inte alls svårt, och det bästa av allt är att du vet exakt vad som finns i den och slipper socker och andra tillsatser som ofta finns i salsan man köper i butiken.
Hettan får du själv anpassa efter smak och då får du välja chilifrukter som passar din smak.
Recept och bild: Matgiken
Total tid:
30 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 400 g krossade tomater
- 1 msk olivolja
- 40 g gul lök (finhackad)
- 5 g vitlök (finhackad)
- 1 st färsk chili
- 1 tsk vitvinsvinäger
- 0,5 tsk malen spiskummin
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela chilin på mitten och ta ur kärnorna. Hacka den fint.
- Fräs löken och vitlöken i oljan cirka 1-2 minuter utan att den får någon färg.
- Tillsätt den hackade chilin och fräs den cirka 1 minut till.
- Slå på tomaterna, vinägern, salt och spiskummin. Rör om och låt koka upp.
- Låt nu salsan stå och puttra på låg värme. Rör om lite då och då så att det inte sätter sig i botten. Låt puttra i cirka 15 minuter tills salsan tjocknat lite.
- Smaka av salsan med lite svartpeppar och eventuellt lite salt.
- Ställ åt sidan och låt svalna.
- Tycker du om koriander så kan du tillsätta lite hackad färsk koriander precis innan servering.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!