Italiendoftande pannbiffar
12
Dessa Italiendoftande pannbiffar med smaker av örter och med en ljuvlig sås till, funkar lika bra som en festlig middag eller till en lyxigare lunch.
Detta funkar jättebra att göra matlådor av med.
Bild och recept: Peggy
Är det vanliga pannbiffar dom du egentligen ville ha recept på, då ska du spana in mitt goda recept på pannbiffar.
Total tid: 15 minuter
Portioner: 3
Ingredienser
Pannbiffarna
- 500 g Blandfärs
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st ägg
- 0,5 dl Grädde
- 1 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 tsk Torkad basilika
- 1 tsk Torkad timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Såsen
- 1 st Morot
- 1 st Gul lök
- 1-2 st vitlöksklyftor
- 2 dl Vatten
- 2 dl Grädde
- 2 msk Kalvfond, koncentrerad
- 1 tsk Torkad oregano
- 1 tsk Torkad basilika
- 1 tsk Torkad timjan
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Biffarna
- Hacka löken fint. Riv eller hacka vitlöken. Pressa inte den för då blir det en stark nästan bitter smak.
- Blanda ihop samtliga ingredienser till en jämn smet. Gör gärna ett stekprov för att se hur kryddningen är.
- Stek biffar i lite smör. Gör hellre lite mindre biffar så man kan ta många med god sås på.
- Lägg biffarna åt sidan så länge på en tallrik. Skölj inte ur stekpannan, för där ska vi fortsätta med såsen, så dra stekpannan åt sidan så den inte bränns.
Såsen
- Skiva löken och moroten fint. Hacka/riv vitlöken.
- Fräs löken och moroten i stekpannan. Tillsätt gärna lite mer smör om det är torrt.
- Häll på vatten och kalvfond. Låt koka upp och sedan koka tills cirka hälften är kvar.
- Sila av skyn i en ren kastrull så att du får bort lök, morötter och annat.
- Slå på grädden och låt allt koka ihop till rätt konsistens. Smaksätt med lite örter.
- Lägg ner biffarna i såsen och låt de ligga där ett tag och bli varma. Servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!