Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Jills goda sockerfria Crème Brûlée

3,67 av 12 röster
Skapat: 9 mars, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Jills goda sockerfria Crème Brûlée

Det här är ett recept på en otroligt god Crème Brûlée som jag fått från Jillsmat. Den är sockerfri och smakar hur gott som helst ändå! Dessutom på bara fyra ingredienser!

Man kan självklart inte få till den där fina krispiga ytan som man for normalt sett på en vanlig Crème Brûlée då man inte kan karamellisera sötningsmedel, men den får en vacker färg ändå.

Mängden sötning får man nog prova sig fram till så att man hittar en mängd som passar en själv och den sötning som man använder.

Vaniljpulver kan du beställa t ex från Bodystore

Bild och recept: Jill Wallentin 

Om du vill ha fler härliga recept från Jill så rekommenderar jag varmt hennes kokbok Jills mat efter säsong.

Total tid: 40 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Börja med att sätta på ugnen på 180 grader.
  • Koka upp grädde tillsammans med vaniljpulver och sötningsmedel. Se till att det löser upp sig.
  • Vispa ner den varma gräddblandningen lite i taget i äggulan.
  • Häll upp i passande formar och ställ sedan formarna i en form med höga kanter. Fyll sedan på med vatten i formen så att du får ett vattenbad. Detta för att få en korrekt tillagning.
  • Grädda i ugnen i 30 minuter och låt sedan formarna svalna.
  • Servera kall eller lite ljummen och gärna tillsammans med lite färska bär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,67 from 12 votes (12 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.