Jills zucchiniplättar med fetaost och chili
Skapat:
18 augusti, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Zucchiniplättar med fetaost och chili är ett recept jag hittade hos Jills mat och tyckte att det lät otroligt gott. Det är som en blandning av pannkakor, zucchiniraggmunkar och omelett på något vis, men otroligt gott.
Köp ingredienser online till bra pris och fraktfritt:
– Fiberhusk
– Sesammjöl (kan bytas ut mot mandelmjöl)
Servera gärna med lite hemlagad tzatziki till.
Du kan självklart smaksätta plättarna med vad du vill, eller bara utesluta fetaosten och chilin om du vill ha neutrala plättar.
Recept och bild: Jills mat
Total tid:
20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 4 st ägg
- 1 dl grädde 40%
- 0,5 msk fiberhusk
- 2 msk sesammjöl
- 150 g ffetaost
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk chiliflakes
- 250 g zucchini
- 1 nypa nymalen svartpeppar
- 50 g smör till stekning
Instruktioner
- Vispa ihop alla ingredienser utom zucchinin. Låt smeten stå och svälla under tiden som du river zucchinin i nästa steg.
- Riv zucchinin ganska grovt och försök att krama ur så mycket som möjligt av vätskan.
- Tillsätt den rivna zucchinin i smeten och blanda ihop allt.
- Klicka ut små plättar i en varm stekpanna och stek dem i ordentligt med smör. De skall få fin färg på båda sidor.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!