Julmustglaserade kamben

Jag älskar verkligen kamben och jag brukar normalt sett röka de,
men nu så blev jag sugen på att göra något juligt recept och kom på
att man kan ju göra en glaze med julmust och så fick det bli.
Självklart så använder jag mig av sockerfri julmust.
För omväxlings skull så valde jag även att köra de i ugnen.
Resultatet blev riktigt bra!
Får du inte tag i kamben, så kan du använda spareribs istället,
men då får du nog lägga på en stund på tiden i ugnen, kanske 30
minuter till.
Tjocka revben funkar det med, men då är det väldigt mycket längre
tid som behövs, där vill jag inte ens tipsa om någon tid utan jag
hänvisar till mitt recept på
juliga revbensspjäll istället.
Ingredienser
Julmustglaze
- 6 dl Sockerfri julmust
- 4 Enbär (krossade)
- 1 dl Tamarisoja
- 2 Kanelstänger
- 5 Nejlikor
- 1 tsk Chili flakes
- 2 msk Färsk riven ingefära
- 3 msk Osötad chilisås
Kambenen
- 1,5 kg Kamben
- salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
Glazen
- Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop tills du har en sirapsliknande konsistens. Det tar lite tid, men mot slutet så går det rätt snabbt, så var med och rör om ofta så det inte bränner. Dra kastrullen åt sidan.
Kambenen
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Om kambenen inte är dragna, dvs hinnan som sitter på bensidan, se till att dra den då. (Kika här för instruktioner)
- Lägg kambenen på en plåt med bakplåtspapper. Salta och peppra på båda sidor. Det behöver inte vara jättemycket salt då glazen är salt med.
- Pensla på glaze överallt på kambenen. Både över och undersida. Vänd köttsidan neråt.
- Sätt in plåten i mitten av ugnen och låt de gå i 45 minuter.
- Ta ut plåten och vänd på köttet så köttsidan är uppåt. Pensla på lite mer glaze. Kör i 45 minuter till.
- Ta ut och skär upp.