Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kall avokadosoppa

Inga röster än
Kall avokadosoppa

Kall avokadosoppa är en uppfriskande och len soppa som är perfekt för varma sommardagar. Den är enkel att göra och kombinerar krämig avokado med syrlig limejuice, en hint av vitlök och en touch av färska örter som koriander eller persilja. Soppan kan även berikas med grönsaksbuljong för extra smak.

Servera den väl kyld som en förrätt eller lätt lunch, gärna toppad med lite crème fraiche eller färska räkor för en lyxigare touch. Eller så gör du som vi gjorde, steker lite scampi och serverar till.

Total tid: 10 minuter
Servings: 4 portioner
Calories: 41kcal
Author: Lari Salminen

Utrustning

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär gurkan i bitar och lägg dem i en matberedare eller mixer.
  • Gröp ur avokadon och tillsätt den i matberedaren.
  • Lägg i alla övriga ingredienser: yoghurt, grönsaksbuljong, limejuice, koriander, salt och vitlökspulver.
  • Pulsera några gånger och mixa sedan tills blandningen blir helt slät. Om det behövs, skrapa ner ingredienserna från sidorna med en gummispatel.
  • För att få en riktigt len soppa kan du sila den genom en finmaskig sil, även om detta steg är valfritt.
  • Servera soppan kall.
  • Förvara den i kylskåp i en glasburk med tättslutande lock, men inte längre än 24 timmar då den annars kan börja bli brun.

Anteckning

För att få en så slät avokadosoppa som möjligt, så är en blender/mixer absolut bäst att använda. En matberedare har svårt att få det riktigt slätt.

Näringsinnehåll

Kalorier: 41kcal | Kolhydrater: 5g | Protein: 2g | Fett: 2g | Fiber: 0,3g
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.