Kalte Platte & tysk zucchinisallad

Snart kanske vi kan träffas på sommarfester igen. Låt det gå lätt och geschwint och bjud på kallskuret, ost, oliver, en zucchinisallad och en grönsallad eller en grekisk bondsallad. Det blir fest det, med minimal arbetsinsats. Lägg tiden på att garnera ett stort fat vackert med alla läckerheter.
Man kan ju köpa olika typer av färdig smörgåsmat, men det går förstås också att laga sin egna rostbiff och pastrami till exempel. Eftersom jag tyvärr inte äger en skärmaskin, men däremot riktigt vassa knivar, brukar jag göra eget kallskuret av t ex rostasfilé istället för innanlår eller pastrami av fläskytterfilé. Det är lite smidigare att hantera köttbitar med mindre omkrets om du ska skära tunna skivor endast iförd en vass kniv. Om du är nyfiken på mitt pastramirecept på fläskytterfilé hittar du det på min Instagram @Fett_bra_mat
Ingredienser
Kalte Platte
- Rostbiff
- Salamikorvar
- Kallrökt skinka
- Varmrökt skinka
- Ostskivor
- Oliver
- Annat gott som du gillar
Instruktioner
Så här gör du zucchinisalladen
- Lägg zucchinin i en skål, salta och rör om väl. Om du inte tycker det är osmakligt, gärna med händerna så att du vet att saltet är fördelat väl på alla zucchiniskivor.
- Blanda i de övriga ingredienserna och rör om väl. Låt salladen stå och dra så att smakerna utvecklas ordentligt.