Kanongod kyckling i vin
Skapat:
6 februari, 2020
Senast ändrat:
25 januari, 2025

11
Innehåll
Tupp i vin är ju en klassiker till maträtt, men det är ganska
svårt att få tag i tupp och det är inte alla som tycker om det.
Här är en variant på den klassiska rätten men med kyckling, och
dessutom lite andra ingredienser än i originalet.
Men vet du, fantastiskt gott är det oavsett vad!
Recept och bild: Sockertjocken
Servings: 4
Ingredienser
- 600 g Kycklingfiléer eller kycklinglårfilé
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 st Stor morot
- 150 g Rökt stekfläsk eller bacon
- 300 g Champinjoner
- 4 dl Rödvin
- 1,5 msk Tamarisoja
- 2 st Lagerblad
- 15 st Steklökar
- 3 dl Grädde
- 1 msk Torkad timjan
- Salt
- nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Dela kycklingen i större bitar, om du har en bröstfilé, så tänk kanske tre stora bitar på en filé. Stek de gyllene i lite smör, salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan.
- Tillsätt den stekta kycklingen, häll på vin, soja och lagerblad. Låt puttra i ca 10 min under lock. Tillsätt därefter grädden och smålöken och låt puttra ytterligare 10 min.
- Dela champinjonerna. Stek på hög värme i smör i en egen stekpanna. Salta så vätskan åker ut. Häll i champinjonerna i kycklinggrytan och låt de puttra med en liten stund innan du serverar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!