Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kokos och limepannacotta

Inga röster än
Kokos och limepannacotta

Den här kokos och limepannacottan är otroligt fräsch och krämig, en perfekt avslutning på en trevlig kväll.
Du kan ju variera smaksättningen med om du vill.

Beställ ingredienser online här, till bra priser!

Kokosgrädde (eko)
Sukrin
Vaniljpulver (eko)

Pannacotta är superenkelt att göra och otroligt gott. Det är absolut perfekt att ha till en middagsbjudning där man inte vill stå och hålla på en massa i köket under tiden gästerna är där, utan man gör klart den i förväg och sen så garnerar man och serverar.

Till sötning kan du använda det som du tycker passar just ditt kostval. T ex, sukrin, björksocker, sötströ eller något annat.

Recept och bild: Birgitta Höglund

Total tid: 20 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst fem minuter så att det mjuknar.
  • Koka upp grädde och kokosgrädde tillsammans med sötningen av ditt val. Dra den från värmen när sötningen har löst upp sig.
  • Krama ur gelatinbladet och rör ner det i grädden tillsammans med vaniljpulvret.
  • Häll upp i två portionsglas eller formar och pressa lite limesaft över varje. Ställ i kylen minst ett par timmar så att pannacottan får stelna.
  • Ta ut och garnera med lite färska bär och kanske en klick grädde på toppen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.