Köttfärs- och vitkålsgratäng
Skapat:
22 oktober, 2020
Senast ändrat:
2 juni, 2024

19
Köttfärs och vitkål kan man göra otroligt mycket
härliga saker med och här är ett lchfrecept på en chilikryddad
köttfärs- och vitkålsgratäng.
Det är en maträtt som man kan hålla rätt så billig om man köper
vitkål och köttfärs när det är bra priser.
Som så många andra recept, så kan du variera smaksättningen en hel
del och just denna kan du krydda upp med mer hetta, kanske använda
lite chipotle chili för att få en lite mer rökig smak på gratängen,
eller så har du i massor av goda örter istället. Låt fantasin
flöda.
Recept och bild: Peggy
Total tid:
45 minuter
Servings: 8
Ingredienser
Köttfärs och vitkål
- 1 kg Strimlad vitkål
- 1 Skivad gul lök
- 1 kg Köttfärs
- 400 g Krossade tomater
- 0,5 dl Vatten
- 1,5 msk Kalvfond
- 2 Vitlöksklyftor (riven/hackad)
- 2 tsk Chilipulver
- 1 tsk Paprikapulver
- 2 msk Tomatpuré
- salt
- nymalen svartpeppar
- Smör till stekning
Instruktioner
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Bryn köttfärsen i samma stekpanna.
- Grädda i mitten av ugnen tills gratängen har fått en fin gyllene färg och stanningen har satt sig lagom.
- Ta ut och låt den stå och vila en stund. Servera med en god sallad till.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
super god och enkel rätt som jag gör mycket av och fryser in