Kräftstjärtsgryta
6
Innehåll
Gjorde denna kräftstjärtsgryta och lovar så underbart gött och
med en hel del sting. Men det kan man ju bestämma själv hur mycket
hetta man vill ha.
Ett gott och enkelt recept att göra.
Total tid:
20 minuter
Ingredienser
- 170 g Kräftstjärtar i lake
- 2,5 dl Crème fraiche
- 2,5 dl Grädde
- 1 st Gul lök
- 3 msk Hummerfond, koncentrerad
- Cayennepeppar
- Curry
- Smör till stekning
Instruktioner
- Hacka löken fint.
- Fräs löken i smör och tillsätt curry och cayennepeppar efter smak och låt det fräsa med för att få fram smakerna bättre.
- När löken har mjuknat så tillsätter du grädde och crème fraiche. Blanda ner hummerfonden.
- Låt nu såsen puttra ner till lagom simmig konsistens. Glöm inte bort att röra om lite ibland så det inte fastnar i botten.
- När du har fått en bra konsistens på såsen, så tillsätter du kräftstjärtarna och blandar ihop dom. Nu ska dom bara bli varma, så håll koll så du inte kör dom för länge.
- Smaka av snabbt om det behövs mer krydda eller lite salt. Servera direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!