Krämig blomkålssallad

25
Många som äter LCHF saknar något alternativ till en helt vanlig potatissallad och det finns ju så mycket annat som är gott. Den här krämiga blomkålssalladen kommer du garanterat tycka om. Inte lika full av stärkelse som en potatissallad men ändå mättande.
En annan variant hittar du här: Falsk potatissallad
Recept: Delish
Video
Total tid:
25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 600 g blomkål
- 3 st ägg (hårdkokta och hackade)
- 0,75 dl majonnäs
- 0,75 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl saltgurka (hackad)
- 0,5 dl rödlök (finhackad)
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1,5 msk pressad citron
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk salt
- 0,25 tsk nymalen svartpeppar
- 0,5 dl färsk dill (hackad)
- 1 tsk paprikapulver
- 0,5 dl salladslök eller purjolök (tunt skivad)
Instruktioner
- Dela upp blomkålen i buketter och ångkoka/koka dem tills de är al dente (mjuka men med lite kärna). Ställ åt sidan och låt svalna lite.
- Smaka av och justera smakerna lite om det behövs. Tillsätt lite av dillen och blanda ihop. Täck med plast och ställ i kylen i 2 timmar.
- Ta ut den och fördela paprikapulver, lite dill och lite salladslök över och servera.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Bästa recepten 👍♥️
Tack snälla! Vad kul att du uppskattar recepten här.