Kycklingfrikadeller i tomatsås

Kycklingfrikadeller i tomatsås är en smakrik och mättande LCHF-rätt som bjuder på saftiga frikadeller och en mustig tomatsås.
Frikadellerna görs av kycklingfärs som smaksätts med torkad oregano, timjan och vitlökspulver, och binds samman med ett ägg för att hålla dem saftiga och smakrika.
Dessa små bollar sjuds sedan direkt i en härligt kryddad tomatsås gjord på krossade tomater, hackad gul lök och vitlök. Tomatsåsen får extra djup av en skvätt rött vin och en köttbuljongtärning, medan färska örter som basilika och oregano ger en fräsch avslutning.
Rätten rundas av med riven parmesan som smälter in i såsen och tillför en härlig fyllighet.
Servera gärna med zucchini-nudlar eller en grönsallad för en balanserad och näringsrik LCHF-måltid.
Ingredienser
Frikadeller
- 500 g kycklingfärs
- 1 msk oregano
- 1 msk timjan
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 ägg
Tomatsås
- 800 g krossade tomater
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st gul lök hackad
- 1 dl rött vin
- 1 st köttbuljongtärning
- 1 msk oregano
- 1 msk timjan
- Färsk basilika
- oregano" target="_blank" rel="nofollow">Färsk oregano
- 1 dl parmesan
- Salt och peppar
Instruktioner
Tomatsåsen
- Häll på rödvinet och låt koka några minuter så att vätskan nästan försvunnit helt
- Häll på krossade tomater och en krossad buljongtärning
- Tillsätt kryddorna och smaka av
- Låt puttra ihop och helst småkoka 20-30 minuter
Perfekt