Kycklinggratäng med smak av dragon och senap
Skapat:
4 juli, 2019
Senast ändrat:
16 september, 2024

15
Innehåll
Kycklinggratäng med smak av dragon och senap är en storfavorit här hemma.
Enkla och goda kycklinggratänger tycker jag om och detta är en
smakkombination som jag har tyckt om väldigt länge, med dijonsenap, dragon och lite
vitlök.
Om man vill, så går det utmärkt att tillsätta lite grönsaker och
öka på mängden smetana så man får en lite
mer komplett måltid.
Det bästa är att använda kycklinglårfilé tycker
jag, då det är saftigare kött än bröstfilén.
Total tid:
50 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 1 kg Kyckling (bröstfilé eller lårfilé)
- 4 dl Smetana
- 150 g Färskost (naturell)
- 3 msk Dijonsenap
- 0,5 dl Färsk hackad dragon (eller 2 msk torkad)
- 2 msk Pressad citron
- 1 st Hackad vitlöksklyfta
- Örtsalt
- Svartpeppar
Instruktioner
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Jättegott
Jättegott
Kan man göra i air fryer?
Självklart! Dra ner på värmen, 160 grader lär räcka och kolla snabbt var femte minut tills rätten fått fin färg.