Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

3,72 av 7 röster
Skapat: 8 oktober, 2020
Senast ändrat: 13 maj, 2025
Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära

Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära är en superenkel gryta som jag har gjort många gånger. Den funkar precis lika bra med fläskfilé om man vill det, eller om man vill hålla det lite billigare, benfri kotlett, men då behöver den puttra lite längre.

Det är en rätt så smakstark gryta, men smaker som ändå funkar riktigt fint ihop.

Total tid: 35 minuter
Servings: 5
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär kycklingen i större bitar. Skiva löken. Riv/hacka vitlöken.
  • Bryn kycklingen i en stor stekpanna. Låt löken fräsa med lite. Salta och peppra.
  • Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
    Kokta bitar av kyckling i en stekpanna med ånga som stiger.
  • Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.
  • Smaka av med salt och peppar.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,72 from 7 votes (7 ratings without comment)