Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära
Skapat:
8 oktober, 2020
Senast ändrat:
13 maj, 2025

2
Innehåll
Kycklinggryta med smak av vitlök och ingefära är en superenkel gryta som jag har gjort många gånger. Den funkar precis lika bra med fläskfilé om man vill det, eller om man vill hålla det lite billigare, benfri kotlett, men då behöver den puttra lite längre.
Det är en rätt så smakstark gryta, men smaker som ändå funkar riktigt fint ihop.
Total tid:
35 minuter
Servings: 5
Ingredienser
- 1 kg Benfri kyckling
- 2 Gula lökar
- 10 Vitlöksklyftor (en stor vitlök)
- 0,5 dl Malen ingefära
- 2 msk Kycklingfond (koncentrerad)
- 5 dl Grädde
- 2 dl Smetana
- Örtsalt
- nymalen svartpeppar
- Olivolja till stekning
Instruktioner
- Skär kycklingen i större bitar. Skiva löken. Riv/hacka vitlöken.
- Bryn kycklingen i en stor stekpanna. Låt löken fräsa med lite. Salta och peppra.
- Tillsätt vitlök och ingefära. Fräs ihop allt en stund.
- Låt allt stå och puttra i 15-20 minuter tills det har fått en lagom simmig konsistens.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!